Naam: Esther Bredius

Geboortedatum: 12 november 1973

Geboorteplaats: Rotterdam

Passies: Tekenen, schilderen, zingen, muziek en voice over.

 

Al van jongs af aan is mijn grootste passie tekenen en ik wilde altijd graag in deze richting een opleiding gaan doen.Het liefste wilde ik naar de kunstacademie en op mijn 16e heb ik in Rotterdam een introductiecursus gedaan.Al snel merkte ik dat ik er niet echt thuishoorde, mijn eigen stijl werd me voor mijn gevoel wat afgeleerd en ik paste niet in de sfeer van de academie. Ik kwam in contact met reklametekenen en ben een HBO opleiding Vormgeving en Communicatie gaan doen.Deze opleiding was erg breed en mijn illustratieve kant kon ik meer kwijt in deze opleiding. Nadat ik was afgestudeerd, ben ik freelance werk gaan doen voor verschillende reklamedoeleinden maar ik merkte al snel dat ik sterk werd geremd in mijn creativiteit.Het tekenen van werk in opdracht en het maken wat een ander wil zien blokkeerde mij.

In een bepaalde periode van mijn leven ging ik het tekenen en schilderen meer gebruiken om mijn emoties te uiten.Ik ontwikkelde meer een eigen stijl en kon mijn gevoel daadwerkelijk laten zien in wat ik maakte.Het ging niet langer meer om wat anderen wilden zien maar om wat ik wilde laten zien van mezelf aan de ander.Geen perfect vormgegeven illustraties maar echte emoties op doek of papier. In mijn werk vind ik het belangrijk om mijn gevoel erin kwijt te kunnen en iets los te maken bij mensen.

Geinspireerd door grote meesters als Salvador Dali en Rene Magritte durfde ik wat meer surrealistische afbeeldingen te maken en hoefde mijn werk niet langer meer een realistisch beeld weer te geven. Nog steeds ben ik bezig te experimenteren in mijn werk en om mezelf te ontwikkelen.ik interesseer me vooral in de achterliggende gedachten van een kunstwerk.Wanneer er diepe emoties in een werk worden getoond maakt dit het voor mij al tot een kunstwerk, mooi kunnen tekenen is een bijzaak.Wanneer je je ziel in je werk legt dan wordt het geheel vanzelf al prachtig.